Nieuws GBNED

Nieuw rapport Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2017: nog geen samenwerking branche organisaties als het gaat om het uitwisselen van werkprogramma

Plaatsingsdatum 31-03-2017
Berichtdatum Maart 2017

Onderzoeksbureau GBNED heeft gericht op accountants- en administratiekantoren, voor het 6e achtereenvolgende jaar, het rapport “Digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s” geactualiseerd. Met ook inzicht in het aanbod van modellen voor werkprogramma's door branche- en kantoororganisaties en tevens in kaart gebracht welke softwarepakketten deze werkprogramma's ondersteunen, al dan niet in combinatie met Digitaal dossierbeheer.

Net als vorig jaar valt op dat niet alle software voor digitaal dossierbeheer de standaard werkprogramma’s van Auxilium, Extendum, Fiscount, NOAB, Novak en SRA ondersteunen. 

Een belangrijk punt van aandacht is opnieuw dat genoemde vak- en brancheorganisaties onderling geen uniform formaat hanteren om werkprogramma’s uit te wisselen met betreffende softwareleveranciers. Nu kennen deze organisaties eigen werkprogramma’s en ook nog eens in een eigen formaat. In een optimale situatie werken deze organisaties samen aan een gezamenlijke set van werkprogramma’s in één bepaald formaat om uit te wisselen met software voor digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s. Als de NBA hier ook bij aansluit is de cirkel rond. De vraag is nu alleen wie deze handschoen oppakt?

Meer dan 100 functies en eigenschappen
Het geactualiseerde rapport “Digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s” is voorzien van een uitgebreide checklist met meer dan 100 functionaliteiten en eigenschappen, onderverdeeld naar:

  • relatiegegevens,
  • algemene dossier-/opdrachtgegevens en ondersteuning dossiersoorten,
  • de uitvoering van opdrachten,
  • beveiliging,
  • planning & voortgang,
  • faciliteiten rondom werkprogramma’s,
  • auditfuncties,
  • correspondentie,
  • rapportages,
  • archivering,
  • documentbeheer,
  • koppelingen met andere systemen en integratie met een office omgeving.

Ook komen aspecten aan de orde als: support, installatiemodel & techniek, implementatie, kosten en gebruikersaspecten. Hierdoor kan de lezer van het rapport een gedegen vergelijking maken tussen de software die aangeboden wordt.

Genoemde functionaliteit en eigenschappen is in kaart gebracht voor software van de volgende leveranciers: CaseWare Nederland, Infine Software, Make Life Easier (MLE), Pro Management, Unit4, Visionplanner en Visma.

Het rapport biedt verder inzicht in toepassingen die ondersteunend zijn aan audit werkzaamheden door de accountant. Het gaat dan op toepassingen van de volgende leveranciers: Coney, CreAim, Dapas Software, IT Risk Control, Syslogic en Wolters Kluwer.

Tot slot wordt kort aandacht besteed aan de invloed van ICT, SBR/XBRL en de relatie met CRM en data-analyse.

Gratis rapport: digitaal dossierbeheer en werkprogramma's
Het complete (ruim 100 pagina's tellend) rapport "Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's" is gratis beschikbaar .
Naar gratis opvragen rapport digitaal dossierbeheer en werkprogramma's.

Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl