Nieuws GBNED

Nieuw rapport: Digitaal dossierbeheer en auditfuncties: met kant-en-klare data analyses

Plaatsingsdatum 07-04-2020
Berichtdatum 7 april 2020

Het nieuwe rapport “Digitaal dossierbeheer en auditfuncties voor de accountancy” is de opvolger van het rapport “Digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s”. Met aandacht voor enerzijds software voor ondersteuning van werkprogramma’s en digitaal dossierbeheer voor accountants- en administratiekantoren. En anderzijds software voor data-analyse en overige auditsoftware voor diezelfde kantoren. Het aanbod van software voor ondersteuning van werkprogramma’s en digitaal dossierbeheer is al een paar jaar ongewijzigd met een 7-tal aanbieders. Daarnaast zien we een bescheiden toename van software voor data-analyse en verdere ondersteuning van de auditfunctie op een kantoor.

Naast de klassieke data-analyse tools, met in de regel een nogal steile leercurve, zijn er tools die kant-en-klare data analyses bevatten. Een uitkomst voor accountants die werkzaam zijn in het MKB en daar regelmatig met dezelfde audits te maken hebben. Dus meer vooraf nadenken over controleverbanden binnen en tussen systemen en niet telkenmale achteraf met maatwerk analyses.

Het complete (150 pagina’s tellende) rapport “Digitaal dossierbeheer en auditfuncties voor de accountancy” is gratis beschikbaar in digitale vorm (PDF).
Meer informatie en aanvragen rapport…

Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.ictaccountancy.nl

Terug