Nieuws GBNED

Rapport software voor externe verslaggeving: nieuwe onderwerpen zijn jaarverslag openbaar maken volgens ESEF en duurzaamheidsrapportages (18-03-2021)
Dit rapport is primair gericht op het geven van inzicht in standaard software voor externe verslaggeving met geboden functionaliteit en eigenschappen. Het gaat dan om oplossingen voor het opstellen en deponeren van de jaarrekening. Andere vormen van externe verslaggeving die aan bod komen zijn de aangifte Inkomsten- en Vennootschapsbelasting, Kredietrapportage aan de bank, het aanleveren van Statistiekinformatie aan het CBS, Country by Country (CBC) reporting en Duurzaamheidsrapportages.

Gids elektronisch factureren 2021: een ontwikkeling als e-retour vergroot de meerwaarde van e-factureren t.o.v. digitale facturen in PDF (16-03-2021)
De complete gids elektronisch factureren heeft als doel zowel softwareleveranciers als adviseurs uitgebreid te informeren over elektronisch factureren in Nederland. De twee belangrijkste delen waaruit de gids is opgebouwd zijn 1) het elektronisch factureren landschap en 2) het aanbod van e-factuur dienstverleners.

Checklist elektronisch factureren: de gebruiker is aan zet voor een massale adoptie (20-01-2021)
Volgens Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED hebben leveranciers van boekhoud- en ERP-systemen in belangrijke mate elektronisch factureren omarmd en mogelijk gemaakt in hun software. Het is nu de beurt aan de markt (ondernemers, accountants en overheid) om elektronisch factureren verder te omarmen, zowel uitgaand als inkomend.

ICT Accountancy QuickScan productontwikkeling en innovatie: met ook aandacht voor standaarden, governance, risk & compliance (GRC) (12-01-2021)
Deze uitgave is primair bedoeld om medewerkers van accountants- en administratiekantoren een overall, maar wel beknopt, inzicht te bieden in relevante ontwikkelingen en innovaties op ICT-gebied. Noem het desgewenst ‘helikopterview’. Zo weten accountants- en administratiekantoren wat er speelt in de markt en kunnen ze daar in min- of meerdere mate rekening mee houden.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort Nieuws GBNED.