Laatste nieuws GBNED

Practice management software voor de accountancy: met 18 verschillende oplossingen valt er heel wat te kiezen voor kantoren (11-01-2022)
Het aantal leveranciers met standaard software voor de accountancy is afgelopen 2 jaar geconsolideerd. Het aanbod van Practice management software is daarentegen juist uitgebreid naar welgeteld 18 verschillende oplossingen. Het gaat dan in verreweg de meeste gevallen om oplossingen die (veel) verder gaan dan louter relatiebeheer (oftewel CRM) en ook functies bevatten op het gebied van onder meer document management, procesbeheer en planning & control. Er valt dus heel wat te kiezen voor kantoren.

De interesse voor scan- en herkentoepassingen voor de accountancysector duurt onverminderd voort (03-12-2021)
Deze week is een nieuwe versie van het rapport “Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking" verschenen. Met een specificatie van ruim 25 softwarepakketten die functies bieden op het gebied van scannen en herkennen van boekingsdocumenten, al dan niet gecombineerd met elektronische factuurverwerking.

Nieuwe gids Salaris- en HRM-software 2021/2022 beschikbaar (09-11-2021)
De "Gids Salaris- en HRM-software" biedt inzicht in het complete spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software. Met inzicht in: Zelfstandige salarissoftware, Geïntegreerde salaris- en HRM-software, Zelfstandige HRM-software, Toepassingen gericht op slechts een of enkele aspecten, zoals verzuimregistratie of Competentiemanagement.

Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (20-09-2021)
Over online betalingen is volop informatie te vinden op internet. Het gaat dan veelal om de betaalmethoden en het aansluiten van een webshop of andere software daarop. De boekhoudkundige verwerking krijgt daarbij minder aandacht. De doelstelling van dit rapport is nu juist overzicht bieden in oplossingen voor online betalen in relatie tot boekhoudsoftware. Oftewel: “hoe komen online betalingen zo efficiënt mogelijk in de boekhouding terecht?”.

ERP en EDI: e-procurement berichtstandaarden en netwerken (12-09-2021)
Dit onderzoek is bedoeld om inzicht te geven in EDI e-procurement standaarden die in Nederland op de markt zijn om aan te sluiten op ERP-systemen, zowel nationaal als internationaal. Het gaat dan om: 1) berichtstandaarden en 2) Netwerken.

Meer nieuws...

Online initiatieven

Softwarepakketten.nl
Biedt sinds begin 2000 inzicht in het aanbod van zakelijke software in Nederland en daaraan gerelateerde onderwerpen.

Softwarepakketten.nl

Als afgeleide van Softwarepakketten.nl zijn er ook de volgende initiatieven:


UBL Ketentest
De UBL Ketentest is dé vindplaats voor UBL e-factureren en biedt het platform aan voor softwareleveranciers en eindgebruikers die UBL in hun software willen implementeren.