Nieuws GBNED

Nieuw rapport scan, herken en elektronisch factureren 2020/2021: steeds meer ontwikkeling op het gebied van boekingsintelligentie

Plaatsingsdatum 27-10-2020
Berichtdatum 26 oktober 2020

De nieuwe versie van het rapport “Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2020/2021” geeft inzicht in oplossingen van 27 aanbieders. Naast het scannen van facturen en het verwerken van PDF-facturen bieden vrijwel alle aanbieders ook de mogelijkheid van elektronische factuurverwerking op basis van de UBL-standaard. Inmiddels is de helft van de aanbieders, direct of indirect, aangesloten op het PEPPOL-netwerk om elektronische facturen uit te wisselen.

Voor kassabonnen wordt steeds meer een ‘app’ ingezet om eenvoudig via een Smartphone deze bonnen te kunnen scannen om vervolgens te verwerken in de boekhouding.

Boekingsintelligentie om facturen en kassabonnen zo goed mogelijk automatisch toe te wijzen (aan onder andere de juiste rekeningen) wordt steeds verder doorontwikkeld en professioneler.
In het hoofdstuk ‘machine learning’ is een (expert) bijdrage opgenomen waarin enkele leveranciers vertellen over het toepassen en verdere ontwikkeling van boekingsintelligentie.

Gratis rapport beschikbaar
Het complete rapport “Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2020/2021” bevat oplossingen van 27 aanbieders. Met als bijlage het ‘Scan, herken en eFactureren landschap’.
Het rapport in PDF-formaat (110 pagina’s) is hier gratis op te vragen.

Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.ictaccountancy.nl

Terug