Nieuws GBNED

Gids boekhoudsoftware 2021: ontwikkeling en innovatie bezien vanuit softwareleveranciers

Plaatsingsdatum 21-06-2021
Berichtdatum 21 juni 2021

Vandaag is de nieuwe versie van de “Gids boekhoudsoftware 2021” verschenen met inzicht in nagenoeg alle standaard boekhoudsoftware die in Nederland op de markt is. Gericht op het MKB en grote organisaties. Met per pakket inzicht in vele functies en eigenschappen.

Gelijktijdig is aanvullend de (eenmalige) uitgave “Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie 2021” uitgebracht.
In tegenstelling tot de Gids boekhoudsoftware beschrijft deze uitgave de ontwikkeling en innovatie van boekhoudsoftware, bezien vanuit de bril van softwareleveranciers. Wat is er het afgelopen jaar allemaal ontwikkeld en wat hebben deze leveranciers nog in petto voor ons.

Afgelopen jaren hebben wij nadrukkelijk aan leveranciers gevraagd in hoeverre bepaalde ontwikkelingen en innovaties deel uitmaken van hun boekhoudsoftware. Denk aan onderwerpen als e-factureren, e-bankieren (en PSD2), Referentie Grootboekschema (RGS), Zelf controlerende administraties m.b.v. data-analyse, Robotic accounting functies en api’s.

Ditmaal hebben we ook de bal bij de leveranciers van boekhoudsoftware zelf neergelegd en de volgende 2 vragen gesteld:

  1. Welke functionaliteit is de afgelopen 12 maanden gerealiseerd binnen uw software?
  2. Wat staat er op de rol voor de komende 12 maanden?

De antwoorden op genoemde vragen zijn nu verwoord in de (eenmalige) uitgave “Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie”.

We hebben een selectie door softwareleveranciers genoemde ontwikkelingen, die (nog) niet voorkomen in de Gids boekhoudsoftware, weergegeven in het volgende schema:

Ontwikkeling en innovatie door leveranciers van boekhoudsoftware

Meer informatie en gratis opvragen beide uitgaven “Gids boekhoudsoftware 2021” en “Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie 2021”.

Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.softwarepakketten.nl

Terug