Nieuws GBNED

Nieuwe gids Salaris- en HRM-software 2023 beschikbaar

Plaatsingsdatum 02-12-2022
Berichtdatum 1 december 2022

Functionaliteit op het gebied van salaris- en HRM-software breidt steeds verder uit. De cloud is inmiddels de norm met als groot voordeel dat elektronische gegevensuitwisseling met andere softwaretoepassingen meer regel dan uitzondering aan het worden is. 

Daar waar het gaat om salarissoftware zien we steeds meer functionaliteit op het gebied van HR opgenomen worden. We kennen afzonderlijke HRM-systemen die zich richten op een breed scala aan HRM-functionaliteit. En tot slot kennen we toepassingen die zich specialiseren op één of enkele functionele aandachtsgebieden, zoals werving- en selectie, ziekteverzuim, workforce management en expense management. Doordat steeds meer gebruik wordt gemaakt van de cloud zijn steeds meer toepassingen met elkaar gekoppeld. 

Om de uitgebreide mogelijkheden van software op salaris- en HR-gebied te illustreren noemen we de volgende functionaliteit die aangeboden wordt in de markt:

Salarisadministratie, personeelsdossier, werving en selectie, arbeidsvoorwaarden, employee benefits, competentiemanagement (personeelsbeoordeling), opleiding en ervaring, functieprofilering en matching, carrière en loopbaanplanning, renregistratie en tijdschrijven, declaraties (expense management), ritten- en kilometerregistratie, verzuimregistratie, verlofregistratie, personeelsplanning (workforce management), zelfroosteren, wagenparkbeheer;, subsidieregelingen, signalen (automatische signalering), workflow, HR On boarding, dashboard, digitaal ondertekenen, duurzaamheidsregistratie en employee self service (ESS). 

De gids Salaris- en HRM-software bevat inzicht in zo’n 50 softwarepakketten met vele eigenschappen. In een handige softwarematrix is in één oogopslag duidelijk welke software ondersteuning biedt aan de hiervoor genoemde functionaliteit. 

Gratis opvragen gids
De gids Salaris- en HRM-software is hier gratis op te vragen.

Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Terug