Laatste nieuws GBNED

Checklist elektronisch factureren: de gebruiker is aan zet voor een massale adoptie (20-01-2021)
Volgens Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED hebben leveranciers van boekhoud- en ERP-systemen in belangrijke mate elektronisch factureren omarmd en mogelijk gemaakt in hun software. Het is nu de beurt aan de markt (ondernemers, accountants en overheid) om elektronisch factureren verder te omarmen, zowel uitgaand als inkomend.

ICT Accountancy QuickScan productontwikkeling en innovatie: met ook aandacht voor standaarden, governance, risk & compliance (GRC) (12-01-2021)
Deze uitgave is primair bedoeld om medewerkers van accountants- en administratiekantoren een overall, maar wel beknopt, inzicht te bieden in relevante ontwikkelingen en innovaties op ICT-gebied. Noem het desgewenst ‘helikopterview’. Zo weten accountants- en administratiekantoren wat er speelt in de markt en kunnen ze daar in min- of meerdere mate rekening mee houden.

STIPAC: Nieuw initiatief voor betere standaardisatie en gegevensuitwisseling in de accountancysector (21-12-2020)
In geen enkele sector wordt zoveel gewerkt met financiële gegevens als in de accountancysector. Daarbij wordt al jaren steeds meer ingezet op standaardisatie om gegevensuitwisseling te harmoniseren en daarmee efficiënter te maken. Ondanks alle standaarden worden gegevens nog vaak handmatig overgenomen in de vastleggings- en rapportageketen.

Nieuw rapport scan, herken en elektronisch factureren 2020/2021: steeds meer ontwikkeling op het gebied van boekingsintelligentie (27-10-2020)
De nieuwe versie van het rapport “Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2020/2021” geeft inzicht in oplossingen van 27 aanbieders. Naast het scannen van facturen en het verwerken van PDF-facturen bieden vrijwel alle aanbieders ook de mogelijkheid van elektronische factuurverwerking op basis van de UBL-standaard. Inmiddels is de helft van de aanbieders, direct of indirect, aangesloten op het PEPPOL-netwerk om elektronische facturen uit te wisselen.

Nieuwe gids Salaris- en HRM-software 2020/2021: met specifiek aandacht voor gegevensuitwisseling (12-10-2020)
Onderzoeksbureau GBNED heeft voor het vijfde achtereenvolgende jaar het aanbod van salaris- en HRM-software in beeld gebracht. Ditmaal is specifiek aandacht besteed aan gegevensuitwisseling tussen de salarisadministratie en de financiële administratie.

Nieuw rapport Software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM (24-09-2020)
Het nieuwe rapport geeft uitleg over onderwerpen en gehanteerde begrippen. Gerelateerde onderwerpen als Externe verslaggeving, RGS, Process mining en API’s komen aan de orde. Functionaliteit en eigenschappen van softwaresystemen voor FP&A worden benoemd. Via een Softwarematrix worden softwaresystemen in beeld gebracht. Dienstverleners c.q. implementatiepartners komen aan bod en tot slot zijn er kennisbijdragen van derden opgenomen.

Meer nieuws...

Online initiatieven

Softwarepakketten.nl
Biedt sinds begin 2000 inzicht in het aanbod van zakelijke software in Nederland en daaraan gerelateerde onderwerpen.

Softwarepakketten.nl

Als afgeleide van Softwarepakketten.nl zijn er ook de volgende initiatieven:


UBL Ketentest
De UBL Ketentest is dé vindplaats voor UBL e-factureren en biedt het platform aan voor softwareleveranciers en eindgebruikers die UBL in hun software willen implementeren.