Laatste nieuws GBNED

Nieuwe rapport Boekhoudsoftware, standaarden en koppelingen is verschenen en mondeling toegelicht tijdens het gelijknamige event (31-03-2022)
Het nieuwe rapport “Boekhoudsoftware: standaarden en koppelingen” biedt met het gelijknamige schema inzicht in genoemde en andere ontwikkelingen rondom boekhoudsoftware, zowel inkomend als uitgaand. Dit rapport is enerzijds bedoeld voor leveranciers van boekhoudsoftware en hun implementatiepartners en anderzijds voor accountants-, administratiekantoren en financials in het bedrijfsleven.

Nieuw rapport: Portaalsoftware voor de accountancy (28-03-2022)
Met het nieuwe rapport “Portaalsoftware voor de accountancy” biedt Onderzoeksbureau GBNED inzicht in het actuele aanbod van software, gericht op het online samenwerken door accountants- en administratiekantoren met cliënten. Kortweg: klantportalen. Online digitaal documentbeheer voor cliënten vormt een belangrijk onderdeel van klantportalen. Het kan dan ook gaan om oplossingen, waarbij een cliënt (denk ik dit kader ook aan een persoon) de regie voert.

ICT Accountancy softwaregids 2022: een pittige opgave als je in de accountancy werkt en nieuwe software moet selecteren (15-02-2022)
De ICT Accountancy softwaregids geeft een zo compleet mogelijk inzicht van standaard software voor de accountancysector. Aanbevolen als eerste verkenning (longlist) en ook om op de hoogte te blijven van het complete software aanbod in de markt, zonder zelf uitgebreid onderzoek te hoeven verrichten.

Practice management software voor de accountancy: met 18 verschillende oplossingen valt er heel wat te kiezen voor kantoren (11-01-2022)
Het aantal leveranciers met standaard software voor de accountancy is afgelopen 2 jaar geconsolideerd. Het aanbod van Practice management software is daarentegen juist uitgebreid naar welgeteld 18 verschillende oplossingen. Het gaat dan in verreweg de meeste gevallen om oplossingen die (veel) verder gaan dan louter relatiebeheer (oftewel CRM) en ook functies bevatten op het gebied van onder meer document management, procesbeheer en planning & control. Er valt dus heel wat te kiezen voor kantoren.

De interesse voor scan- en herkentoepassingen voor de accountancysector duurt onverminderd voort (03-12-2021)
Deze week is een nieuwe versie van het rapport “Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking" verschenen. Met een specificatie van ruim 25 softwarepakketten die functies bieden op het gebied van scannen en herkennen van boekingsdocumenten, al dan niet gecombineerd met elektronische factuurverwerking.

Meer nieuws...

Online initiatieven

Softwarepakketten.nl
Biedt sinds begin 2000 inzicht in het aanbod van zakelijke software in Nederland en daaraan gerelateerde onderwerpen.

Softwarepakketten.nl

Als afgeleide van Softwarepakketten.nl zijn er ook de volgende initiatieven:


UBL Ketentest
De UBL Ketentest is dé vindplaats voor UBL e-factureren en biedt het platform aan voor softwareleveranciers en eindgebruikers die UBL in hun software willen implementeren.