Laatste nieuws GBNED

Nieuw rapport scan, herken en elektronisch factureren 2020/2021: steeds meer ontwikkeling op het gebied van boekingsintelligentie (27-10-2020)
De nieuwe versie van het rapport “Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2020/2021” geeft inzicht in oplossingen van 27 aanbieders. Naast het scannen van facturen en het verwerken van PDF-facturen bieden vrijwel alle aanbieders ook de mogelijkheid van elektronische factuurverwerking op basis van de UBL-standaard. Inmiddels is de helft van de aanbieders, direct of indirect, aangesloten op het PEPPOL-netwerk om elektronische facturen uit te wisselen.

Nieuwe gids Salaris- en HRM-software 2020/2021: met specifiek aandacht voor gegevensuitwisseling (12-10-2020)
Onderzoeksbureau GBNED heeft voor het vijfde achtereenvolgende jaar het aanbod van salaris- en HRM-software in beeld gebracht. Ditmaal is specifiek aandacht besteed aan gegevensuitwisseling tussen de salarisadministratie en de financiële administratie.

Nieuw rapport Software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM (24-09-2020)
Het nieuwe rapport geeft uitleg over onderwerpen en gehanteerde begrippen. Gerelateerde onderwerpen als Externe verslaggeving, RGS, Process mining en API’s komen aan de orde. Functionaliteit en eigenschappen van softwaresystemen voor FP&A worden benoemd. Via een Softwarematrix worden softwaresystemen in beeld gebracht. Dienstverleners c.q. implementatiepartners komen aan bod en tot slot zijn er kennisbijdragen van derden opgenomen.

Meer nieuws...

Online initiatieven

Softwarepakketten.nl
Biedt sinds begin 2000 inzicht in het aanbod van zakelijke software in Nederland en daaraan gerelateerde onderwerpen.

Softwarepakketten.nl

Als afgeleide van Softwarepakketten.nl zijn er ook de volgende initiatieven:


UBL Ketentest
De UBL Ketentest is dé vindplaats voor UBL e-factureren en biedt het platform aan voor softwareleveranciers en eindgebruikers die UBL in hun software willen implementeren.