Laatste nieuws GBNED

Gids boekhoudsoftware 2018: nulmeting boekhoudsoftware en blockchaintechnologie (27-06-2018)
Sinds de afgelopen twee á drie jaar staat er geen technologische ontwikkeling zo in de belangstelling als de blockchain. Er wordt veelvuldig gesproken over een ‘digitaal gedecentraliseerd grootboek’ als uitleg wordt gegeven over het begrip blockchain. Het begrip ‘grootboek’ staat zowat synoniem aan ‘boekhouding’ en dus mag je verwachten dat boekhoudsoftware en blockchain technologie voor elkaar bestemd zijn.

Managementreports en business intelligence (BI): een goed systeem laat de gebruiker zelf bepalen welke KPIs getoond worden (25-05-2018)
Onderzoeksbureau GBNED heeft het rapport “Managementreports en Business intelligence (BI)” gepubliceerd. De begrippen “Business Intelligence” (BI), “Data-analyse” en “Management dashboard” worden als het gaat om aanbod van software soms door elkaar gebruikt. Voor dit rapport beschouwen we business Intelligence als een overkoepelend begrip en data-analyse en management dashboard als onderdeel daarvan.

De complete gids elektronisch factureren 2018: elektronisch factureren vanuit de overheid aan ondernemers blijft achter (25-04-2018)
De uitgave 2018 van “De complete gids elektronisch factureren” is verschenen met als belangrijke conclusie dat we in Nederland nu ruim tien jaar bezig zijn om elektronisch factureren in te voeren binnen zowel het bedrijfsleven als de overheid (waaronder semi-overheid) en dat elektronisch facturen versturen vanuit diezelfde overheid en grote organisaties de nodige aandacht behoeft en nog niet op grote schaal van de grond lijkt gekomen.

Nieuw rapport Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2018 voor de accountancy (15-03-2018)
Onderzoeksbureau GBNED heeft gericht op accountants- en administratiekantoren, voor het 7e achtereenvolgende jaar, het rapport “Digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s” geactualiseerd. Met inzicht in het aanbod van modellen voor werkprogramma's door branche- en kantoororganisaties en software voor digitaal dossierbeheer die deze werkprogramma’s ondersteunen.

Nieuw rapport over beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties): vraag altijd naar een toelichting op de beoordeling (07-03-2018)
Als het gaat om het beoordelen van de beveiliging van (web)applicaties komen we dan termen tegen als: ISO27001 en ISO27002, (naast de nog ruim 30 andere ISO-begrippen). ISAE 3402, Richtlijn 3402 en Standaard 3402 (die in de praktijk allemaal over het zelfde gaan). En ook OWASP en SOC 2 zijn bekende termen. Tel daar bij op inhoudelijke termen als: Injection, SQL-injectie en Cross-Site Scripting (XSS), waarna menig lezer al snel afhaakt.

Meer nieuws...

Online initiatieven

Softwarepakketten.nl
Biedt sinds begin 2000 inzicht in het aanbod van zakelijke software in Nederland en daaraan gerelateerde onderwerpen.

Softwarepakketten.nl

Als afgeleide van Softwarepakketten.nl zijn er ook de volgende initiatieven:


UBL Ketentest
De UBL Ketentest is dé vindplaats voor UBL e-factureren en biedt het platform aan voor softwareleveranciers en eindgebruikers die UBL in hun software willen implementeren.