Nieuws GBNED

ICT Accountancy QuickScan productontwikkeling en innovatie: met ook aandacht voor standaarden, governance, risk & compliance (GRC)

Plaatsingsdatum 12-01-2021
Berichtdatum 12 januari 2021

Deze uitgave is primair bedoeld om medewerkers van accountants- en administratiekantoren een overall, maar wel beknopt, inzicht te bieden in relevante ontwikkelingen en innovaties op ICT-gebied. Noem het desgewenst ‘helikopterview’.  Zo weten accountants- en administratiekantoren wat er speelt in de markt en kunnen ze daar in min- of meerdere mate rekening mee houden.

Na het duiden van enkele standaarden, zoals de XML Auditfiles, het Referentie Grootboekschema en PSD2 noemen we Governance, Risk & Compliance (GRC) als een belangrijke randvoorwaarde bij het tot stand komen en de implementatie van productontwikkeling en innovatie. Met thema’s als Business Process Management (BPM), Authenticatie en autorisatie, Digitaal ondertekenen, Cybersecurity & AVG.

De ICT ontwikkelingen en innovaties zelf zijn in overeenstemming met het ICT Accountancy softwarelandschap onderverdeeld naar: administratiefabriek, externe verslaggeving, auditpraktijk en adviespraktijk.

Met tot slot een aantal overall ontwikkelingen en innovaties, waaronder: Artificial Intelligence (AI) & machine learning, Realtime accountancy, Intelligent Business Process management software (iBPMS) en Robotoc process automation (RPA). 

De “ICT Accountancy QuickScan productontwikkeling en innovatie” is gratis beschikbaar

Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED / ICT Accountancy
Internet URL http://www.ictaccountancy.nl

Terug