Nieuws GBNED

De interesse voor scan- en herkentoepassingen voor de accountancysector duurt onverminderd voort

Plaatsingsdatum 03-12-2021
Berichtdatum 3 december 2021

Deze week is een nieuwe versie van het rapport “Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking" verschenen. Met een specificatie van ruim 25 softwarepakketten die functies bieden op het gebied van scannen en herkennen van boekingsdocumenten, al dan niet gecombineerd met elektronische factuurverwerking. Er wordt in het rapport duidelijk onderscheid gemaakt naar separate toepassingen op het gebied van scan, herken en/of elektronische factuurverwerking en boekhoudsoftware waarbinnen betreffende functies geïntegreerd zijn.

De interesse voor scan- en herkentoepassingen duurt onverminderd voort, inclusief het scannen van facturen en kassabonnen via een smartphone. Wat betreft elektronische factuurverwerking ondersteunen verreweg de meeste toepassingen het UBL-formaat in combinatie met het ontvangen van facturen in PDF per email. Een aansluiting op een netwerk als Peppol groeit gestaag. Op basis van de antwoorden van betreffende leveranciers mogen we in 2022 een significantie groei verwachten van aangesloten toepassingen op Peppol.

Het aantal gevraagde functies c.q. eigenschappen is in deze uitgave verder toegenomen. Zo wordt gevraagd naar factuur regelherkenning, een workflow om inkomende facturen te beoordelen en de ondersteuning van andere documenten dan facturen en kassabonnen.

Het rapport is met name gericht op de accountancysector (accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren). Maar ook zeker bruikbaar in andere sectoren waar veel met (inkomende) boekingsdocumenten wordt gewerkt.

Meer informatie en opvragen gratis rapport "Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking".
  

Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED / ICT Accountancy
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED / ICT Accountancy

Terug