Laatste nieuws Betrouwbaar boekhouden

Waarom RGS (nog) geen deel uitmaakt als verplichte functie van het normenkader Betrouwbaar boekhouden (23-11-2019)
Al enkele jaren kennen we in Nederland het Referentie Grootboek Schema (RGS). RGS is een potentiële ontwikkeling om opgenomen te worden in het normenkader van Betrouwbaar boekhouden. RGS Ready geeft aan in hoeverre boekhoudsoftware RGS ondersteunt.

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden: toegekend aan Visma eAccounting (18-12-2018)
Visma eAccounting is een uiterst compleet boekhoudpakket met standaard functies als BTW aangifte, facturering, herinneringen, afschrijvingen, kostenplaatsen en projecten. Met een prijs van € 15 per maand voor Visma eAccounting standaard is Visma eAccounting meer dan concurrerend te noemen in de markt voor ZZP en klein MKB. Net als bij vele andere pakketten is ook Visma eAccounting tegen betaling uit te breiden met opties.

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Kleisteen (05-03-2018)
Wij hebben Kleisteen beoordeeld volgens ons standaard open normenkader op meer dan 100 aspecten en eigenschappen. Wat ons met name opvalt is de uitgebreide functionaliteit als we dat relateren aan de beoogde doelgroep van het pakket. Op basis van een groot aantal instellingen is het pakket naar eigen inzicht in te richten c.q. te sturen.

e-Boekhouden.nl ontvangt Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden (29-08-2017)
Onderzoeksbureau GBNED heeft vandaag het 'Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden' uitgereikt aan e-Boekhouden.nl. Gerard Bottemanne van GBNED heeft dit keurmerk in het leven geroepen om boekhoudsoftware te checken op diverse aspecten, zoals functionaliteit, betrouwbaarheid en gebruikersgemak.

Het Online boekhoudpakket InformerOnline heeft als eerste boekhoudpakket in Nederland het Keurmerk betrouwbaar boekhouden behaald (16-05-2017)
Het Online boekhoudpakket InformerOnline heeft als eerste boekhoudpakket in Nederland het Keurmerk betrouwbaar boekhouden behaald. Dit keurmerk, uitgegeven door onderzoeksbureau GBNED, wordt alleen uitgereikt aan boekhoudpakketten waarbij alle aspecten van het normenkader dik in orde zijn.

Boekhoudsoftware weer functioneel op de testbank door GBNED: keurmerk functioneel betrouwbaar boekhouden toegekend (15-05-2017)
Na een ruim aantal jaren heeft Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED de handschoen weer opgepakt en besloten om boekhoudsoftware zelf inhoudelijk integraal te testen en te beoordelen en de resultaten vast te leggen in een uitgebreid rapport. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een uitgebreid normenkader.

Meer nieuws...

Normenkader
Een uitgebreidere specificatie van de te beoordelen aspecten en eigenschappen is opgenomen in het document "Testaspecten boekhoudsoftware op de testbank", dat als normenkader beschouwd kan worden.
Meer over normenkader.

Keurmerk 
Als de beoordeling op alle onderdelen minimaal een 3 scoort (op een schaal van 1 tot 5) mag een leverancier tevens het "Keurmerk betrouwbaar boekhouden" op haar website plaatsen (met een link naar de beoordeling) waaruit blijkt dat deze boekhoudsoftware positief is beoordeeld door Onderzoeksbureau GBNED.
Meer over het keurmerk.

Informatie voor softwareleveranciers
Aan softwareleveranciers wordt de mogelijkheden geboden om boekhoudsoftware professioneel laten beoordelen op basis van een, met name functioneel, normenkader. Naast het normenkader zijn er enkele aanvullende voorwaarden van toepassing en zijn er (beperkte) kosten verbonden aan een beoordeling 
Meer voor softwareleverancier.