Laatste nieuws Betrouwbaar boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Minox Online (26-09-2020)
Minox Online is volgens de leverancier ontwikkeld voor ondernemers én voor accountants. Dat laatste hebben we zelf kunnen constateren door de aanwezigheid van een uitgebreid accountancy dashboard dat inzicht geeft in de aanwezige administraties met onder meer de werkvoorraad en het kunnen filteren op medewerker en status van de administratie.

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Asperion inBalance (26-09-2020)
Asperion inBalance wordt door de leverancier getypeerd als "complete boekhouding voor het MKB". Gezien de aangeboden functionaliteit onderschrijven we deze typering. Naast de door ons genoemde functionaliteit kent inBalance de nodige andere functies, zoals: het afletteren van grootboekrekeningen, accordering, incasso debiteuren en een verplichtingenregistratie. Deze laatste functie treffen we lang niet altijd aan bij vergelijkbare pakketten.

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Visma eAccounting (18-12-2018)
Visma eAccounting is een uiterst compleet boekhoudpakket met standaard functies als BTW aangifte, facturering, herinneringen, afschrijvingen, kostenplaatsen en projecten. Met een prijs van € 15 per maand voor Visma eAccounting standaard is Visma eAccounting meer dan concurrerend te noemen in de markt voor ZZP en klein MKB. Net als bij vele andere pakketten is ook Visma eAccounting tegen betaling uit te breiden met opties.

Meer nieuws...

Normenkader
Een uitgebreidere specificatie van de te beoordelen aspecten en eigenschappen is opgenomen in het document "Testaspecten boekhoudsoftware op de testbank", dat als normenkader beschouwd kan worden.
Meer over normenkader.

Keurmerk 
Als de beoordeling op alle onderdelen voldoende scoort mag een leverancier tevens het "Keurmerk betrouwbaar boekhouden" op haar website plaatsen (met een link naar de beoordeling) waaruit blijkt dat deze boekhoudsoftware positief is beoordeeld door Onderzoeksbureau GBNED.
Meer over het keurmerk.

Informatie voor softwareleveranciers
Aan softwareleveranciers wordt de mogelijkheden geboden om boekhoudsoftware professioneel laten beoordelen op basis van een, met name functioneel, normenkader. Naast het normenkader zijn er enkele aanvullende voorwaarden van toepassing en zijn er (beperkte) kosten verbonden aan een beoordeling 
Meer voor softwareleverancier.