Aanbevolen

Op de website Softwarepakketten.nl

 • Algemene informatie over boekhoudsoftware;
  Met nieuws, artikelen, blogs, white papers en selectie van (boekhoud)software.
    
 • Gids boekhoudsoftware;
  De Gids boekhoudsoftware geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP'ers en klein MKB, Middelgrote bedrijven (MKB) en Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals). Compleet met eigenschappen per pakket. De Gids is gratis beschikbaar in PDF-formaat.
     
 • WIKI Boekhoudsoftware;
  Met algemene informatie over boekhoudsoftware, functionaliteit die boekhoudsoftware kan bevatten, onderverdeeld naar: algemene functionaliteit boekhoudsoftware, modules binnen boekhoudsoftware (naast grootboek, debiteuren en crediteuren ook modules als: kostenplaatsen en analytische boekhouding, budgettering, consolidatie, vreemde valuta, verplichtingenregistratie en meer) en rapportages en data-analyse als auditfunctie.
    
 • Online boekhoudsoftware voor ZZP en klein MKB: wat mag u verwachten?
  Voor de zzp’er en het klein MKB is er een keur aan standaard boekhoudsoftware op de markt. De vraag is natuurlijk hoe u het kaf van het koren kunt onderscheiden, want het ene boekhoudpakket is het andere niet. Voldoet een boekhoudpakket aan de definitie ‘online boekhouden’ en het hedendaagse ‘robotic accounting’ of is slechts sprake van een veredelde Excel-oplossing.
     
 • Cloud computing (SAAS);
  Geen software lokaal, maar online via internet. En online samenwerken met de accountant.
    
 • Robotic accounting;
  Robotic accounting, oftewel robot boekhouden, wordt, in relatie tot boekhoudsoftware, beschouwd als functionaliteit om onder meer de ondernemer te ontzorgen. Want niemand zit natuurlijk te wachten op het onnodig handmatig overtypen van cijfers. Dat is niet alleen zonde van de tijd, maar levert ook nog eens een kans op fouten. Door een goede inzet van robotic accounting worden handmatige taken (denk aan het inboeken van facturen of bankafschriften) overgenomen door de computer.

  Robotic proof met gratis checklist
  Om robotic accounting te kunnen duiden en meten is “Robotic proof” opgesteld als referentiekader en meetlat om aan te geven in welke mate bepaalde administratieve software “robotic accounting” ondersteunt. Met gratis checklist waarmee je zelf kunt beoordelen in hoeverre je boekhoudpakket "Robotic proof" is.
  Meer informatie en opvragen checklist.
   
 • UBL Ketentest;
  Ga na welke software elektronisch factureren (uitgaand en inkomend) ondersteunt op basis van UBL. 
    
 • RGS Ready;
  Ga na in hoeverre jouw boekhoudsoftware het Referentie Grootboekschema ondersteunt.