Nieuws betrouwbaar boekhouden

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Kleisteen

Plaatsingsdatum 05-03-2018
Berichtdatum 5 maart 2018

Kleisteen is in 2003 opgericht door Theo Smits en Jacqueline Langedijk. Onder de zelfde naam is Kleisteen daarmee een van de eerste online webbased boekhoudpakketten die in Nederland op de markt zijn gekomen. In de loop der jaren is Kleisteen, in overleg met gebruikers, uitgegroeid tot een online boekhoudpakket met ruime functionaliteit. ‘Voor elk wat wens” zo gezegd. Volgens de leverancier richt Kleisteen zich op het marktsegment ZZP en klein MKB. Kleisteen kent een gratis proefperiode van 60 dagen en dat is best lang te noemen. Volgens ons heeft u dan voldoende tijd om het pakket goed te leren kennen, voordat u tot definitieve aanschaf overgaat.

Wij hebben Kleisteen beoordeeld volgens ons standaard open normenkader op meer dan 100 aspecten en eigenschappen.

Wat ons met name opvalt is de uitgebreide functionaliteit als we dat relateren aan de beoogde doelgroep van het pakket.
Op basis van een groot aantal instellingen is het pakket naar eigen inzicht in te richten c.q. te sturen. Na de invoer van enkele elementaire gegevens kan een gebruiker er ook voor kiezen verder te gaan met de standaard instellingen en direct met de boekhoudfuncties aan de slag gaan.

Bij het relatiebeheer wordt onderscheid gemaakt tussen crediteuren (leveranciers), debiteuren (klanten), medewerkers, zakelijke contacten en overige relaties. Er kunnen vrije Relatiegroepen worden aangemaakt, waarop overzichten gedraaid kunnen worden. Een relatie éénmalig vastleggen als zowel debiteur en crediteur is eenvoudig mogelijk door een relatie toe te kennen aan groepen. Eén relatie kan aan meerdere groepen toegekend worden, zoals ook aan de vrij toe te kennen groepen. Erg flexibel allemaal, zeker als dan ook meerdere contactpersonen aan een relatie toegekend kunnen worden en één contactpersoon aan meerdere relaties kan worden toegewezen.

Handmatig vastleggen van transacties is mogelijk binnen Kleisteen, maar feitelijk is de huidige versie van het pakket gestoeld op het principe van “Robotic accounting”. Bij onze test hebben we uitgebreid aandacht besteed aan elektronisch factureren op basis van UBL, zowel uitgaand als inkomend. Een inkoopfactuur wordt zoveel mogelijk automatisch als inkooptransactie klaargezet op factuur regelniveau. Op basis van boekingsintelligentie wordt per relatie de laatste geboekte tegenrekening en BTW-instelling onthouden voor een eventueel volgende factuur. Als de relatie (crediteur) in de UBL-factuur onbekend is wordt voorgesteld deze automatisch op te nemen in de administratie. N.a.w-gegevens worden vervolgens 1 op 1 uit de UBL overgenomen. Een bijgesloten PDF-factuur is achteraf nog te raadplegen.

Omdat Kleisteen op alle onderdelen uit ons normenkader een voldoende scoort is het “Keurmerk Betrouwbaar boekhouden” toegekend overeenkomstig de voorwaarden die daarvoor zijn gesteld in ons normenkader.

Normenkader en testrapport
Bovenstaande aspecten zijn slechts een kleine greep uit de complete beoordeling van Kleisteen online boekhouden. Zowel het gehanteerde normenkader als het volledige testrapport zijn gratis beschikbaar, zodat u zelf een oordeel kunt vormen over de testresultaten.

Meer informatie over Kleisteen is te vinden op www.kleisteen.nl.

 

Categorie(n) Nieuws vanuit betrouwbaar boekhouden
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Terug