Nieuws GBNED

Practice management software voor de accountancy: groeiend aanbod en minder leveranciersafhankelijkheid

Plaatsingsdatum 19-01-2023
Berichtdatum 19 januari 2023

Practice management is een term die ook steeds vaker gebruikt wordt voor de ondersteuning van backoffice processen binnen accountants- en administratiekantoren.

Waar vroeger sprake was van aparte oplossingen voor CRM, urenregistratie, correspondentie, documentbeheer, portaalfuncties, etc. is vandaag de dag sprake van toepassingen die meerdere van dergelijke functies omvatten.
Ook is steeds meer sprake van automatische koppelingen tussen toepassingen op basis van moderne (open)API-technieken.  Waardoor als het ware één geïntegreerd systeem ontstaat.
Voor de gebruiker betekent dit een groeiend aanbod van Practice management software en dus meer keuze en minder leveranciersafhankelijkheid. 

In de nieuwe uitgave van het rapport “Practice management software voor de accountancy” is nu ook aandacht besteed aan toepassingen op het gebied van Compliance & klantacceptatie en cliëntportalen.
Zo faciliteren we de markt met één rapport voor meerdere toepassingen dat ook inzicht geeft in de onderlinge koppelingen. Via een handige softwarematrix is direct inzicht welke softwaresystemen de volgende functies ondersteunen: relatiebeheer, compliance en klantacceptatie, digitaal dossierbeheer, document management, urenregistratie, factureren, procesbeheer (workflow management), planning & control, correspondentie, portaalfunctionaliteit, (management)rapportage en koppelingen. 

Het complete rapport bevat inzicht in toepassingen van 25 aanbieders en is hier gratis op te vragen.
  

Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED / ICT Accountancy
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED / ICT Accountancy

Terug