Archief Nieuws betrouwbaar boekhouden

[ 1 ] tot [ 13 ] van totaal [ 13] berichten

Keurmerk betrouwbaar boekhoud met succes drie jaar verlengd voor e-Boekhouden.nl (07-10-2022)
Het "Keurmerk betrouwbaar boekhouden" is met drie jaar verlengd voor het online boekhoudpakket e-Boekhouden.nl van de gelijknamige softwareleverancier. Verlenging heeft plaatsgevonden op basis van het meest recente normenkader (2022). Daartoe zijn ook bepaalde functies opnieuw de revue gepasseerd.

InformerOnline, Kleisteen en Visma eAccounting opnieuw goedgekeurd voor keurmerk Betrouwbaar boekhouden (01-08-2022)
Het "Keurmerk betrouwbaar boekhouden" is met drie jaar verlengd voor de online boekhoudpakketten InformerOnline, Kleisteen en Visma eAccounting. Verlenging heeft plaatsgevonden op basis van het meest recente normenkader (2022). Daartoe zijn ook bepaalde functies opnieuw beoordeeld.

Nieuwe versie normenkader betrouwbaar boekhouden (14-06-2022)
Van het normenkader betrouwbaar boekhouden is een nieuwe versie (2022-01) verschenen. Het gaat met name om een uitbreiding in verband met de ondersteuning van het Referentie Grootboekschema (RGS), zoals al eerder was aangekondigd.

Betrouwbaarheid boekhoudsoftware: goede standaarden en koppelingen (29-03-2022)
De betrouwbaarheid van boekhoudsoftware wordt mede bepaald door het ondersteunen van de juiste standaarden en koppelingen. Het niet controleren van bijvoorbeeld een IBAN of BTW-nummer en het handmatig overnemen van cijfers in een winstaangifte IB of VPB komt de betrouwbaarheid niet ten goede.

Steeds meer boekhoudpakketten ondersteunen de RGS brugstaat (15-08-2021)
De RGS brugstaat is in eerste instantie ontwikkeld om vanuit boekhoudsoftware op eenvoudige wijze cijfers aan te leveren aan fiscale aangiftesoftware voor de IB- en VPB-aangifte. Sinds 2021 maakt het CBS ook gebruik van de RGS brugstaat voor gegevensuitwisseling aan de Productie jaarstatistiek vanuit boekhoudsoftware. Dat levert meer betrouwbaarheid op bij het aanleveren van de gegevens.

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Minox Online (26-09-2020)
Minox Online is volgens de leverancier ontwikkeld voor ondernemers én voor accountants. Dat laatste hebben we zelf kunnen constateren door de aanwezigheid van een uitgebreid accountancy dashboard dat inzicht geeft in de aanwezige administraties met onder meer de werkvoorraad en het kunnen filteren op medewerker en status van de administratie.

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Asperion inBalance (26-09-2020)
Asperion inBalance wordt door de leverancier getypeerd als "complete boekhouding voor het MKB". Gezien de aangeboden functionaliteit onderschrijven we deze typering. Naast de door ons genoemde functionaliteit kent inBalance de nodige andere functies, zoals: het afletteren van grootboekrekeningen, accordering, incasso debiteuren en een verplichtingenregistratie. Deze laatste functie treffen we lang niet altijd aan bij vergelijkbare pakketten.

Waarom RGS (nog) geen deel uitmaakt als verplichte functie van het normenkader Betrouwbaar boekhouden (23-11-2019)
Al enkele jaren kennen we in Nederland het Referentie Grootboek Schema (RGS). RGS is een potentiële ontwikkeling om opgenomen te worden in het normenkader van Betrouwbaar boekhouden. RGS Ready geeft aan in hoeverre boekhoudsoftware RGS ondersteunt.

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Visma eAccounting (18-12-2018)
Visma eAccounting is een uiterst compleet boekhoudpakket met standaard functies als BTW aangifte, facturering, herinneringen, afschrijvingen, kostenplaatsen en projecten. Met een prijs van € 15 per maand voor Visma eAccounting standaard is Visma eAccounting meer dan concurrerend te noemen in de markt voor ZZP en klein MKB. Net als bij vele andere pakketten is ook Visma eAccounting tegen betaling uit te breiden met opties.

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Kleisteen (05-03-2018)
Wij hebben Kleisteen beoordeeld volgens ons standaard open normenkader op meer dan 100 aspecten en eigenschappen. Wat ons met name opvalt is de uitgebreide functionaliteit als we dat relateren aan de beoogde doelgroep van het pakket. Op basis van een groot aantal instellingen is het pakket naar eigen inzicht in te richten c.q. te sturen.

e-Boekhouden.nl ontvangt Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden (29-08-2017)
Onderzoeksbureau GBNED heeft vandaag het 'Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden' uitgereikt aan e-Boekhouden.nl. Gerard Bottemanne van GBNED heeft dit keurmerk in het leven geroepen om boekhoudsoftware te checken op diverse aspecten, zoals functionaliteit, betrouwbaarheid en gebruikersgemak.

Het Online boekhoudpakket InformerOnline heeft als eerste boekhoudpakket in Nederland het Keurmerk betrouwbaar boekhouden behaald (16-05-2017)
Het Online boekhoudpakket InformerOnline heeft als eerste boekhoudpakket in Nederland het Keurmerk betrouwbaar boekhouden behaald. Dit keurmerk, uitgegeven door onderzoeksbureau GBNED, wordt alleen uitgereikt aan boekhoudpakketten waarbij alle aspecten van het normenkader dik in orde zijn.

Boekhoudsoftware weer functioneel op de testbank door GBNED: keurmerk functioneel betrouwbaar boekhouden toegekend (15-05-2017)
Na een ruim aantal jaren heeft Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED de handschoen weer opgepakt en besloten om boekhoudsoftware zelf inhoudelijk integraal te testen en te beoordelen en de resultaten vast te leggen in een uitgebreid rapport. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een uitgebreid normenkader.